Buitenzonwering

 

Waarom zonwering?

Een zongericht gebouw of woning met grote glaspartijen in het zuiden biedt veel voordelen. Tijdens de herfst, winter en lente geniet je van de voordelen van de binnenkomende zonnestralen. Maar in de zomer kan het tot een oncomfortabel binnenklimaat, oververhitting, en storende lichtreflecties leiden.

Structurele zonwering en screens gaan die oververhitting tegen. Ze houden de zonnestralen tegen voordat ze in contact komen met de glasoppervlaktes. De ongewenste warmte en storende lichtinval komen niet binnen. Er is dus geen kans op verblinding of onaangename reflecties in tv- of computerschermen. Toch verlies je het visuele contact met de omgeving niet. Het uitzicht naar buiten is belangrijk en wordt gerespecteerd.

 

Screens

Fixscreen

 

De verticale zonwering Fixscreen® werd ontwikkeld door Renson® Sunprotection-Screens en is de eerste screen ter wereld, die werkelijk windvast is. Dankzij een ingenieus ritssysteem zit het doek in elke positie windvast en is het doek insectenwerend in gesloten positie. Het is een eenvoudig principe waarbij het zonwerende doek voorzien is van een speciale afboording met rits. Op die manier zit het geheel stevig gevat in de beide zijgeleiders. De gepatenteerde Connect & Go fiche bij Fixscreen 100 evo garandeert een snelle, veilige montage en demontage van het doekbuispakket.Is verkrijgbaar in verschillende vormgevingen, van vierkant tot afgerond en met verschillende grotes afhankelijk van de grote van de screen, kast 85-100-150

RS Smart

 

Deze verticale windvaste zonwering, is een perfecte prijs/kwaliteit en alternatief voor de fixscreen,Deze zonwering is voorzien van een zeer verfijnde technologie aangaande motor en doeksysteem.De glasvezeldoeken Sergé en Satiné zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en structuren, met verschillende doorkijkmogelijkheden. De kast is eveneens verkrijgbaar in verschillende vormgevingen en grote gaande van 85-100-130mmDe RS Smart 130 is zelfs verkrijgbaar in afmetingen van 6m x 6m met een perfact strak doek.

Novazip

 

Deze nieuw op de markt gebrachte screen is een lust voor het oog en eveneens een lust om te plaatsen, dankzij de uitstekend uitgewerkte techniek.De kwaliteit van deze screen is uitmuntend en verbazingwekkend genoeg is deze zeer goed in zijn prijscategorie!!Is enkel verkrijgbaar in een vierkante kast van 83-103-123mm, alle gewenste Ral-kleuren.Indien u deze zonwering wenste te combineren met een Solarrolluik of Solarzip is dit perfect mogelijk door dezelfde vormgeving en sturingen. Sturing met Somfy Maestria IO motor.

 

Jalouzieën

Met deze zonwering van Hella, kiest u voor een zeer functionele en  Duitse degelijkheid.T.o.v. bv de screens hebt u met deze zonwering, veel meer mogelijkheden, lichtinval en doorkijk.

De lamellen zijn roteerbaar in 2 richtingen en optrekbaar, zodat deze geen enkele belemmering vormen voor de welgekomen zonnewarmte in de winterperiode. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en breedte, zodat deze voor iedere situatie de ideale oplossing geven.

 

De systemen worden best ingebouwd omwille van de behoorlijke ruimte die hiervoor noodzakelijk is.Maar in een bestaande situatie zijn deze uiteraard ook mogelijk om op te bouwen op de gevel met een aluminium koof.De grote van deze koof is afhankelijk de hoogte van de zonwering, omdat dan ook het pakket lamellen dikker wordt.De zijgeleidingen kunnen uitgevoerd worden in aluminium geleiders of met inox geplastificeerde kabels.De sturing van deze jalouzieën gebeurd met een Elero motor, met uitbreidingen en automatisatie van Somfy.De lamellen zijn verkrijgbaar in tal van standaard kleuren, de geleiders en koven zijn verkrijgbaar in alle mogelijke Ral-kleuren.

 

Veranda zonwering

Windvaste zonwering

 

De Topfix verandazonwering van Renson, oogt zeer elegant en is zeer compact van afmetingen 10,5 x 10.De Topfix Max is ideaal voor grote afmetingen van 5m breedte x 6m uitval.Topfix Max is de eerste horizontale zonwering, voorzien van Fixscreen-technologie die extreem grote oppervlaktes aankan. Samen met de geïntegreerde spanningstechniek wordt een onovertroffen doekspanning gerealiseerd. Deze horizontale zonwering weert de warmte bij grote lichtstraten, skylights en veranda's. In combinatie met een verduisterend doek is een volledige verduistering realiseerbaar bij binnen- en buitentoepassingen.De bediening gebeurd uiteraard met de beste motor op de markt, nl Somfy, welke tal van mogelijkheden heeft qua automatisatie, zelfs met de Tahoma-box is het mogelijk om alles te bedienen met uw smartphone.

Niet windvaste zonwering

 

Deze niet windvaste verandazonwering van Lambada kan worden ingezet voor veranda's tot zelfs 10m x 6m, wel steeds noodzakelijk om een windbeveiliging te voorzien.Het doek staat zeer mooi strak gespannen door een simpel systeem met koorden.U hebt de keuze uit verschillende types doek, u kan opteren voor een acryldoek van Dickson of een afwasbaar polyester doek van Soltis met tal van doorkijkmogelijkheden.De motoren zijn steeds van Somfy, met tal van sturingsmogelijkheden, waaronder ook een zonfunctie, zelfs uitbreidbaar met thermostaatfunctie, zoda u steeds een gecontroleerde temperatuur kunt aanhouden in uw veranda.